1

Прямий переклад як-от обчислення на задньому боці конверта звучить досить довго і не викликає якихось асоціації в україномовного споживача.

Колись я чув, що в Ґуґлі серветки зумисно роблять твердішими, щоб на обіді люди могли записувати свої думки у разі чого, то думав може обчислення на серветці, але не певен частково ще й тому, що серветка не асоціюється з тим, на чому можна більш-менш багато писати.

Також можна подумати про обчислення на берегах, наче зошит закінчився і вільне місце лише на берегах, де можна зробити короткі обчислення. Те саме про береги книги.

Чи є інші варіанти чи обґрунтування цих?

РЕД: ось наявні у Вікіпедії переклади іншими мовами (наводжу тільки варіанти відмінні від англомовного):

• іспанська - розрахунки/обчислення на серветці
  • німецька - грубі розрахунки/обчислення
  • французька - розрахунки/обчислення на кутику столу

1 Answer 1

1

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на папірці

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на берегах

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на звороті конверта

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на чомусь під рукою

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на серветці

(Швидкі) Розрахунки/обчислення на клаптику

Щось з цього ряду вирішує проблему?

З усіх цих варіантів найбільш орґанічно мені звучать папірець, береги й те, що було під рукою.

4
  • 1
    Ич, не подумав, що треба казати на звороті, а не на задньому боці. Дякую. Тепер думаю про береги і зворотний бік. Та й про те чи то розрахунки, чи то обчислення треба помікувати.
    – Yola
    Commented Apr 11, 2020 at 17:04
  • @Yola тішуся, що вдалося розкидати вектори можливостей трохи в боки. Це, в принципі, єдине, на що сподівався, бо конкретний переклад завжди залежатиме від контексту сильно.
    – P. Vowk
    Commented Apr 11, 2020 at 17:28
  • 1
    Додам, що вини радше приблизні ніж швидкі.
    – Yola
    Commented Apr 12, 2020 at 0:01
  • @Yola коли йдеться про розрахунки, для мене це синоніми.
    – P. Vowk
    Commented Apr 12, 2020 at 13:28

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.