Вживається іще й як! Те, що двоїна "фішка" західних регіонів — це міт.
Полтавщина 2019 рік. Був кілька (5) днів у селі Вісичі (Полт. район) цього року — двоїна зустрічається чи не в кожного третього. Напр., до непристойности, далебі, часто казали слово "руці" (проте відокремлюючи його від мн. "руки") — взяла у руці по відру й пішла, проте та сама людина казала і і звідки йто у наших депутатів руки ростуть!? (себто, тільки зараз я це утямив, руки — це щось загальне, абстрактне, про багато людей; а руці — це типу як щось одне цільне, як "орган" по типу очі, легені. Коли ми говоримо легені ми часто говоримо про один конкретний нероздільний предмет, який складається із двох симетрично розташованих частин).
Потім ще точно пам'ятаю слова: відрі, лапі (одн. лапа), вікні, колІні (!а не колІна). Орудний ще відмінок був: (окрім відомого "очима") граблИма (від граблІ) — граблИма працюй!.
Я відчуваю, що ми сильно недооцінюємо стереотип "двоїна" є здебільшого лиш у західних діалектах... У містах може й немає, але село... Вважаю, що двоїна без підтримки зі сторони держави/філології протримається ще років 60-80, а потім остаточно зникне...
P.S.: як же я жалкую, що був не зробив звукозаписи...