6

Яким іменником можна замінити вираз "щось не так"? Наприклад у реченні "Він відчув,що щось не так" Мій друг твердить, що його можна замінити словом "неладність", проте я не впевнена у його знаннях з української мови,як і в своїх.

3
  • Будь ласка, переформулюйте питання, бо поки що дуже складно зрозуміти, що саме ви запитуєте.
    – P. Vowk
    Commented Dec 15, 2018 at 23:08
  • Будь ласка, перегляньте сторінки tour, How to Ask а також «Якими мають бути гарні запитання і відповіді». Щоб виправити запитання, натисніть на edit.
    – P. Vowk
    Commented Dec 15, 2018 at 23:09
  • 2
    @P.Vowk, перепрошую, якщо я пишу якусь маячню, але я не розумію, що незрозуміло. Автор(ка) хоче синонімів до фрази «щось не так». Нпавть сама пропонує почутий від друга варіант «неладність», але невпевнена в ньому. (Чи Ви маєте на увазі, щоб вона навела приклади ситуацій, які, на її думку, підпадають під вислів «щось не так»?)
    – Sasha
    Commented Dec 15, 2018 at 23:29

1 Answer 1

6

НЕГАРАЗД, присл.

1. Погано, не дуже добре, не так, як треба. Мірошник той Хомою звався, І був він чоловік такий, Що негаразд за діло брався (Леонід Глібов, Вибр., 1951, 13); Приголомшена несподіваним нагадуванням, не стала [мати] й сперечатися, хоча в душі була певна, що негаразд вони оце роблять, розлучаючи її з сином (Олесь Гончар, II, 1959, 134);

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.