Яким іменником можна замінити вираз "щось не так"? Наприклад у реченні "Він відчув,що щось не так" Мій друг твердить, що його можна замінити словом "неладність", проте я не впевнена у його знаннях з української мови,як і в своїх.
-
Будь ласка, переформулюйте питання, бо поки що дуже складно зрозуміти, що саме ви запитуєте.– P. Vowk ♦Commented Dec 15, 2018 at 23:08
-
Будь ласка, перегляньте сторінки tour, How to Ask а також «Якими мають бути гарні запитання і відповіді». Щоб виправити запитання, натисніть на edit.– P. Vowk ♦Commented Dec 15, 2018 at 23:09
-
2@P.Vowk, перепрошую, якщо я пишу якусь маячню, але я не розумію, що незрозуміло. Автор(ка) хоче синонімів до фрази «щось не так». Нпавть сама пропонує почутий від друга варіант «неладність», але невпевнена в ньому. (Чи Ви маєте на увазі, щоб вона навела приклади ситуацій, які, на її думку, підпадають під вислів «щось не так»?)– Sasha ♦Commented Dec 15, 2018 at 23:29
Add a comment
|
1 Answer
НЕГАРАЗД, присл.
- Погано, не дуже добре, не так, як треба. Мірошник той Хомою звався, І був він чоловік такий, Що негаразд за діло брався (Леонід Глібов, Вибр., 1951, 13); Приголомшена несподіваним нагадуванням, не стала [мати] й сперечатися, хоча в душі була певна, що негаразд вони оце роблять, розлучаючи її з сином (Олесь Гончар, II, 1959, 134);