Роздуми
Тямка не нормативно стосує лише 1 особи однини, бо для 3 особи є правило.
Словник української мови: в 11 томах. — Том 5, 1974. — Стор. 400.
НЕХА́Й, розмовне НЕХ.
1. частка, у сполученні з дієсловом 3 особи однини або множини теперішнього або майбутнього чололовічого роду Уживається для утворення аналітичної форми наказового способу 3 особи дієслова, що виражає:
а) наказ, спонукання.
— Іди до батьків, кланяйся їм та скажи, нехай йдуть до мене жити (Нечуй-Левицький, III, 1950, 303); — Бригадою нехай командує Сашко… Слухайте Миколу Щорса (Олександр Довженко, I, 1958, 209); — Ну, братця, над мертвим стояти ніколи. Нехай, лишень, візьмуть котрі, однесуть тіло додому (Андрій Головко, II, 1957, 346); — Я піду в економію працювати. Не велике щастя покину у вас, нех воно горить! (Михайло Стельмах, I, 1962, 109);
б) дозвіл, згоду, припущення.
— Не пущу ж я тебе, голубчику мій милий, соколе мій ясний!.. Нехай і мене беруть із тобою… (Гнат Хоткевич, I, 1966, 142); — Кажуть, в місті холера, — сказав Буренкін. — Нехай собі говорять! — машинально відповів Мічурін (Олександр Довженко, I, 1958, 433);
в) побажання, заклик.
— Як помер наш батько, — нехай йому земля пером! — оставив нам дев'ять пар волів (Марко Вовчок, I, 1955, 37); В квітках всі улиці кричать: нехай, нехай живе свобода! (Павло Тичина, I, 1957, 71);
Існує і чинниь — 2015 — правопис
а) частки хай, неха́й, за допомогою яких утворюються форми третьої особи однини й множини наказового способу: Хай живе мир між народами! Нехай міцніють дружні відносини між: країнами!
Цїкаво, що:
а) нема в УП 1892, а 1928 — лиш згадка: „Нехай ні жар, ні холод не спинить вас.“ (Ів. Франко);
б) тїльки 3 особи однини чи множини; а рада від Антоненка-Давидовича включає 1 особи однини.
Так, вжив слова наразї не широкий. Гадаю, одна з основних причин (так би мовити спрощеннь) наразї є викання замість мовлення пан чи панї, наприклад польська досї широко вживає так, niech + …:
Форма наказового 3 особи однини чи множини:
Niech moc będzie z tobą!
Niech cię Bóg błogosławi.
Форма наказового 1 особи однини:
Niech no pomyślę…
Niech zgadnę… ty jesteś John?
Отже може цїлком десь зберегтися в західних краях.