7

Якими ресурсами, онлайн курсами, групами в соціальних мережах можна користуватися для вивчення української мови та її покращення?

Я можу назвати такі джерела та мобільні додатки:

1. Онлайн курс "Лайфлаки з української мови" (анонснований 09.02.2017).
  2. Мова - ДНК нації, проект в pinterest, facebook, вконтакті, google+, iOS, Android.
  3. Львівська ґвара (1000 слів) (Lviv subdialect of Ukrainian) для iOS - словних львівського говору.
  4. Р.І.Д. створений для покращення та поглиблення знань української мови і культури на теренах країни та поза її межами. Версії для iOS, Android.
4
  • Мені подобається проект "Словотвір". Іноді не можу натішитися від знайдених слів. slovotvir.org.ua
    – Chornoslav
    Commented Feb 10, 2017 at 11:27
  • До тих хто голосує за закриття запитання: обговорення - чи потрібно дозволяти питання про ресурси: meta.ukrainian.stackexchange.com/questions/30/…
    – Artemix
    Commented Feb 10, 2017 at 11:38
  • 1
    sashaeve, зайдіть, будь ласка, на meta. Там зокрема є wiki-питання зі списком онлайн-ресурсів та обговорення щодо того, чи треба виносити цей вікі-список сюди, на основний сайт. Станом на даний момент, тут, на основному сайті дозволені якісь конкретизовані питання щодо ресурсів (типу, такого), але не питання «які взагалі ресурси».
    – Sasha
    Commented Feb 11, 2017 at 18:50
  • @Sasha, я знаю, що такі питання завжди знаходяться в "зоні ризику". Проте не можу погодитись, що таких питань немає. На SO є безліч питань на кшталт "які CMS на .NET/PHP ви знаєте" чи "які NER для української мови ви знаєте". Крім того, були питання з позначкою "community wiki", що означало, що питання не є питанням по суті, а набором порад чи посилань. На мій погляд, каталог ресурсів для вивчення є важливим, проте якщо питання порушує правила, то погоджуюсь, що його потрібно закривати.
    – sashaeve
    Commented Feb 11, 2017 at 18:54

1 Answer 1

4

Для людей, що вивчають українську мову як іноземну, Duolingo.com має дуже непоганий початковий курс: Learn Ukrainian Online

2
  • Memrise -- схожа платформа. Commented Feb 10, 2017 at 15:00
  • професор Колумбійського університету США Юрій Шевчук написав книжку 'Beginner’s Ukrainian with Interactive Online Workbook' hippocrenebooks.com/beginners-ukrainian.html
    – Mykola
    Commented Feb 12, 2017 at 23:33

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.