Дієлова "вітати" та "поздоровляти" є синонімами:
ВІТАТИ
- перех., кого з чим. Висловлювати комусь почуття радості, задоволення з приводу якоїсь події, успіху та ін.; поздоровляти. Товариші весело вітали її з успіхом (Олесь Донченко, VI, 1957, 163);
ПОЗДОРОВЛЯТИ
- Вітати когось з нагоди якої-небудь радісної, приємної події (народження, одруження, ювілею і т. ін.). Досадно мені, що я не встиг поздоровити Юрка в день його родин (Михайло Коцюбинський, III, 1956, 407);
Також є менш вживані форми:
ВІНШУВАТИ
недок., перех. і неперех., рідко. Те саме, що поздоровляти; вітати. Віншують гості, подарунки виймають, розв'язавши клунки: «Твоїм добром — тобі ж чолом!» (Леся Українка, I, 1951, 280);
ҐРАТУЛЮВАТИ (див. також тут)
недок., кому, діал. Вітати, поздоровляти. — А! Ґратулюю вам! — промовив Дарко.. радісним голосом (Осип Маковей, Вибр., 1954, 45);
Але якщо взяти до уваги тлумачення відповідних іменників "вітання" та "поздоровлення", то можна помітити, що перший з них має більш загальне значення, а другий дійсно можна використовувати для опису самого процесу:
ВІТАННЯ
Слова або жести, звернені до кого-небудь під час зустрічі на знак прихильного ставлення, доброзичливості і т. ін. // Вияв приязні, прихильного ставлення до когось.
Усне або письмове поздоровлення чи побажання здоров'я, успіхів і т. ін.
рідко. Пригощання, частування когось чим-небудь.
ПОЗДОРОВЛЕННЯ
Дія за значенням поздоровити, поздоровляти.
Привітання з нагоди якої-небудь радісної, приємної події (народження, одруження, ювілею і т. ін.).
У якості прикладу офіційного вживання можна подивитись відповідний розділ на сайті Президента України.
powitać
/pozdrawiać
(польська),pozdravljat
(хорватська). – s0nata Feb 25 '17 at 9:48