Для позначення певних типів зачіски застосовується як іменник "укладання". Шукаю кращий відповідник. Прошу допомоги.
-
Позначив це запитання теґом віддієслівні-іменники. Інші запитання за цим теґом гарно розкривають тему.– Be Brave Be Like UkraineJun 30, 2020 at 14:03
-
@bytebuster, тобто Ви теж за те, щоб оте, що на голові в результаті, називати укладкою, а сам процес називати укладанням — я правильно розумію?– Sasha ♦Jun 30, 2020 at 16:06
-
1@Sasha, я за те, щоб позначити це запитання відповідним теґом. :) Відповіді на запитання я не надавав. Але якщо цікава моя думка, то — уклад{-ка}, згідно (1) і (2)– Be Brave Be Like UkraineJun 30, 2020 at 21:30
1 Answer
Нічого кращого не спадає на думку, ніж запозичити якийсь іншомовний термін, наприклад: фризур (нім. Frisur).
-
Ласкаво просимо до сайту Ukrainian Language.SE! Наші критерії якості дещо відрізняються від того, що можна побачити на мовних форумах і блоґах. Необґрунтовані відповіді базуються лише на думці їхнього автора і тому викликають хвилю диспутів і заперечень. А якісні відповіді ґрунтуються на якісних джерелах: словниках, поважних сайтах тощо. Будь ласка, перегляньте сторінки tour, How to Answer а також «Якими мають бути гарні відповіді». Ви завжди можете виправити відповідь, зробивши її більш аргументованою. Для цього натисніть edit. Jun 30, 2020 at 21:32
-
1І таке слово вживається, і є навіть у словниках (1, 2) — щоправда в жіночому роді (фризу́ра) й означає зачіску загалом (а не конкретно укладку).– Sasha ♦Jun 30, 2020 at 23:42