2

Для позначення певних типів зачіски застосовується як іменник "укладання". Шукаю кращий відповідник. Прошу допомоги.

3
  • Позначив це запитання теґом віддієслівні-іменники. Інші запитання за цим теґом гарно розкривають тему. Jun 30, 2020 at 14:03
  • @bytebuster, тобто Ви теж за те, щоб оте, що на голові в результаті, називати укладкою, а сам процес називати укладанням — я правильно розумію?
    – Sasha
    Jun 30, 2020 at 16:06
  • 1
    @Sasha, я за те, щоб позначити це запитання відповідним теґом. :) Відповіді на запитання я не надавав. Але якщо цікава моя думка, то — уклад{-ка}, згідно (1) і (2) Jun 30, 2020 at 21:30

1 Answer 1

1

Нічого кращого не спадає на думку, ніж запозичити якийсь іншомовний термін, наприклад: фризур (нім. Frisur).

2
  • Ласкаво просимо до сайту Ukrainian Language.SE! Наші критерії якості дещо відрізняються від того, що можна побачити на мовних форумах і блоґах. Необґрунтовані відповіді базуються лише на думці їхнього автора і тому викликають хвилю диспутів і заперечень. А якісні відповіді ґрунтуються на якісних джерелах: словниках, поважних сайтах тощо. Будь ласка, перегляньте сторінки tour, How to Answer а також «Якими мають бути гарні відповіді». Ви завжди можете виправити відповідь, зробивши її більш аргументованою. Для цього натисніть edit. Jun 30, 2020 at 21:32
  • 1
    І таке слово вживається, і є навіть у словниках (1, 2) — щоправда в жіночому роді (фризу́ра) й означає зачіску загалом (а не конкретно укладку).
    – Sasha
    Jun 30, 2020 at 23:42

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge that you have read and understand our privacy policy and code of conduct.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.