В контексті - Trainable weights are the weights that will be learnt during the training process.
Бажано одним словом. Я поки що вживаю научуваний але може є щось краще.
Ukrainian Language Stack Exchange is a question and answer site for linguists, teachers and students of the Ukrainian language. It only takes a minute to sign up.
Sign up to join this communityВ контексті - Trainable weights are the weights that will be learnt during the training process.
Бажано одним словом. Я поки що вживаю научуваний але може є щось краще.
Мейнарович і Кратко ("Англійсько-український словник з математики та інформатики" 2010) пропонують:
trainable = ['treɪnəbl] трено́вний, сприйня́тливий до навча́ння
Тут допоможе таке правило:
Почнімо із прикметників, що вказують на здатність бути підданим певній дії (тобто пасивну здатність).
Згадані прикметники найчастіше утворюємо від префіксових перехідних дієслів, додаючи суфікс -н- до дієслівного твірної основи й водночас відтинаючи від неї суфікси -и-, -а-, -і-, -ну- : змін-и-ти/змін-н-ий, передбач-и-ти/ передбач-н-ий, згин-а-ти/згин-н-ий, розв’яз-а-ти/розв’яз-н-ий, розгад-а-ти/ розгад-н-ий, вигой‑і‑ти/вигой-н-ий, стис-ну-ти/стис‑н‑ий.
Якщо твірна дієслівна основа містить у своєму складі суфікс -ва-, то від нього відтинаємо кінцевий голосний: розли-ва- -ти/розли-в-ний, зли-ва- ти/зли-в-н-ий, розсу-ва -ти/ розсу‑в‑ний.
Отже, треновний.
Щодо научуваний:
Віддієслівні прикметники з кінцевим -овн(ий) та пасивні дієприкметники минулого часу в двослівних найменуваннях об’єктів дії різняться семантично: нехтовний член — це той, що його можна викинути будь-коли, а нехтуваний член — це той, що ми його викидаємо у певний момент виконання дії;
Тому, мабуть, буде научовний, але тут я не певен.
Можливо "витреновувальний" або "треновний".