return type - це англійське словосполучення, яке здебільшого використовується у сфері програмування.
Переклад цього словосполучення - тип, який повертається/віддається/вертається.
Скорочено від: тип, який повертає/віддає/вертає функція/метод.
В даному контексті, тип - це тип даних, проте, у 99% випадків, говорять просто тип. Також, майже ніколи не говорять, що тип повертається/віддається/вертається функцією або методом.
Наразі маємо статтю з назвою тип повернення значення функції, але назва якась недолуга як на мене, імовірно намагались перекласти російське тип возвращаемого значения.
Тип повернення значення функції - абсолютне калькування, проте, я вважаю, що аналог цього виразу як тип значення, яке повертає/віддає/вертає функція/метод має право на існування.
Ось і виходить:
return type - тип(значення/даних), який повертається/віддається/вертається (функцією/методом).
З точки зору англійської мови, слово return зазвичай перекладають як повертати, тому, більшість людей схильна перекладати як тип, який повертається.
Зрештою, рішення яку комбінацію слів обирати для перекладу цього словосполучення - залишається за мовцем, адже не існує жодного систематизованого джерела з усталеними словами-аналогами технічних закордонних термінів, особливо із сфери програмування(ситуація на 2019 рік).
На жаль, у даному випадку, все зводиться до суб'єктивізму.
Примітка 1: Термін result type я ніколи не зустрічав як синонім слова return type, незважаючи на факт того, що слово result type надзвичайно рідко вживається в спільноті.
Примітка 2: Переклад абсолютно суб'єктивний і відображає власний переклад автора вищезгаданого словосполучення згідно особистих переконань та досвіду в спільноті/сфері.
Необхідне доповнення із коментарів, важливе для людей далеких від програмування:
return type, як мінімум, в 90% випадках, не є результатом виконання функції/методу або є лише частиною! Це зрозуміло усім людям, котрі програмують. return type або є або немає, це тип даних, які функція зобов'язана повернути в мовах зі статичною типізацією(Java, C++, C# і т.д.), вказавши це в своїй сигнатурі(означення методу). В мовах із динамічною типізацією(Python, JavaScript і т.д.), тип даних, що повертається, не оголошується в сигнатурі функції і тому тип даних, котрий повертається, визначається динамічно, під час виконання програми, це може бути що-завгодно; тип даних, що повертається в цьому випадку є неозначеним.
Незалежно від того, що повертає функція - усі зміни, виконані під час роботи функції надзвичайно рідко будуть повністю відображатися в даних(це лише в 99% дійсне для менш популярних функціональних мов та і то лише якщо дотримуватися функціональної парадигми програмування). Ті дані, які повертає функція/метод, зазвичай, є мінімальними даними необхідними для продовження роботи програми або задуманого функціонування.
Я не говорю за старі програми; мови програмування, які зараз не використовуються; неякісний код в проектах і застарілі підходи для програмування.
В усіх сучасних підходах до програмування, це залізне правило.
Таким чином, "return type" - це явна або неявна частина визначення функції, яка, зазвичай, дуже слабко корелюється із повним результатом виконання функції.
strict mode
в документації Реакту перекладається яксуворий режим
, а в документації JavaScript в MDN перекладається якстрогий режим
. Приклад не дуже наочний, але я думаю ви засвоїли суть. – improbable Jun 26 '19 at 10:08