В якому рецензованому словнику можна знайти сучасну українську інтернет мову? Наприклад, для російського слова "лол" стаття на Wikitionary посилається на "Словарь языка интернета.ru / под редакцией М. А. Кронгауза.", але український варіант "ліл" ніде обґрунтувати.
2 Answers
На жаль, як такого (реальної книги) словника мемів українською мовою не існує. Однак, є сайт Енциклопедія Драматика - "енциклопедія мемів, Інтернет-фольклору і різного цікавого з реального життя та просторів Мережі".
Також маємо Файна Меморія — "інтернет-енциклопедія, створена для лулзів. Канонічно вважається, що Файна Меморія - це енциклопедія інтернет-мемів".
На українській Вікіпедії є сторінка присвячена деяким мемам.
Залишається лише зібрати всі ці меми і випустити такий словник. Однак, чи це можливо, я не знаю.
-
є ще myslovo, хоч вони не лише по мемах, але й словник, який подає росвікіпедія у питання, не лише по мемах– P. Vowk ♦May 15, 2019 at 14:28
На сайті SlangZone можна додавати свої визначення слів чи словосполучень, він підтримує відформатований текст, який дозволяє також вставляти відео, наприклад, з Ютубу. Також можна додавати свої картинки чи навіть ґіфки. Також є можливість додавати коментарі, якщо щось незрозуміло або хочеться доповнити існуючий контент.
-
А SlangZone рецензований? (Якщо ні, то відповідь однаково корисна, але варто прямо попередити в тексті, бо запитання було саме про рецензований.)– Sasha ♦Sep 22, 2022 at 14:57
-
@Sasha є можливість додавати коментарі і свої визначення того ж самого слова/словосполучення, до того ж, можна голосувати чи певний варіант визначення є відповідним, таким чином рецензію робить спільнота. Sep 22, 2022 at 16:00
lol
- не російський. Думаю, що якщо правильно все налаштувати, то першою буде відповідь схожа на цю: i.stack.imgur.com/kpl9h.png Деlol
- "laughing out loud". Тобто методи пошуку неправильні.