Є такий ноторіальний документ, що дозволяє одній людині діяти від імені іншої, включно з правом підпису та укладання угод. Наприклад, можна дозволити комусь пере-укласти угоди з комунальними підпріємствами після купівлі нового житла.
Якому терміну варто надавати перевагу у цьому контексті?
Обидва слова мають відповідні значення згідно СУМу
ДОРУ́ЧЕННЯ, я, сер.
- Документ, що дає кому-небудь право діяти від імені особи, що видала цей документ; довіреність. Турбай попросив рахунок і в лівому кутку вписав доручення на ім'я Лариси (Микола Руденко, Остання шабля, 1959, 572); Він лише попросив, щоб йому виплатити всі гроші, зароблені в колгоспі, за дорученням, яке він дасть Кіндратові Горенку (Василь Кучер, Трудна любов, 1960, 593).
ДОВІ́РЕНІСТЬ, ності, жін.
Документ, що дає кому-небудь право діяти від імені особи, яка видала його; доручення. Для виконання від імені довірителя дій, що повинні безпосередньо встановлювати права і обов'язки довірителя, довірений повинен мати письмову довіреність або уповноваження (Цивільний кодекс УРСР, 1950, 47); — Отож, як дали мені ту довіреність, я й почав клопотаться, од нижчих судів аж до вищих (Олекса Стороженко, I, 1957, 230).
Чи не є довіреність русизмом?