В англійській мові існують такі поняття як integer та float. Integer - ціле число. Float (або floating point number) - таке число, яке має додаткові знаки після коми, на приклад: 1,22 або 1,0. Google translate перекладає floating point досить буквально і невірно з точки зору граматики "плаваюча точка" (вже тоді мало б бути: кома, що плаває).
-
3Ви даєте неправильне означення floating-point-числам. Число, яке має знаки після коми, називається словом fraction=дріб (зокрема decimal fraction = десятковий дріб, якщо мова про знаки після коми в десятковому представленні) або fractional number = дробове число. А floating-point number (= число з рухомою комою) — це навіть не вид числа (це не математичне поняття), це спосіб представлення дробових чисел у пам'яті ЕОМ. Коротко кажучи, «таке число, яке має додаткові знаки після коми» ≠ «floating-point number», зокрема, «fixed-point number» теж має знаки після коми.– Sasha ♦Commented Nov 14, 2018 at 16:51
-
2Тож або Ви питаєте про «floating-point number» (і тоді відповіддю буде щось на зразок «число з рухомою комою»), або Ви питаєте про «таке число, яке має додаткові знаки після коми» (і тоді відповіддю буде щось на зразок «дріб»/«десятковий/двійковий/якийсь дріб»/«дробове число») — але це різні речі.– Sasha ♦Commented Nov 14, 2018 at 16:59
-
Дякую @Sasha за допомогу. Поправив моє запитання, зробив дещо точнішим після ваших зауважень 😊– IhorCommented Nov 15, 2018 at 9:32
-
Чесно кажучи, я не бачу виправлення того, про що я писав — у Вас запитання все одно написано так, наче floating-point number — це число, яке має додаткові знаки після коми — але це невірно.– Sasha ♦Commented Nov 15, 2018 at 10:15
1 Answer
Дивіться число з рухомою комою:
Число з рухомою комою — форма представлення дійсних чисел, в якій число зберігається у формі мантиси і показника степеня.
Число з рухомою комою має фіксовану відносну точність, залежну від кількості розрядів мантиси, і змінювану абсолютну. Найбільш часто використовувані представлення затверджено в стандарті IEEE 754. Реалізація математичних операцій з числами з рухомою комою в обчислювальних системах може бути як апаратною, так і програмною.
-
-
4Стаття у Вікіпедії сама собою не є авторитетним джерелом. Вона може бути дуже корисною, коли містить посилання на (інші) авторитетні джерела або коли джерел зовсім обмаль і потрібен хоч якийсь поштовх. Але в цьому разі стаття на Вікіпедії, здається, не посилається на жодні україномовні джерела (лише англомовні й російськомовні, що не можуть слугувати обґрунтуванням для українського терміну), тому в цьому випадку краще послатися на словники або ж додати їх як джерела прямо в статтю на Вікіпедії.– Sasha ♦Commented Nov 14, 2018 at 17:07
-
@Sasha, повністю згоден з вами, але даний термін для української мови є досить новим і до того ж досить технічним, тому не дивно, що його немає в словниках.– IhorCommented Nov 15, 2018 at 9:40
-
2@Ihor, у деяких словниках є, я ж дав посилання у попередньому коментарі.– Sasha ♦Commented Nov 15, 2018 at 10:14