8

Кілька разів чула слово "нахіба". Думаю, так просто хтось пожартував під час розмови з другом, наприклад)) Наскільки я розумію, це слово означає "навіщо". Воно дещо наближене до ненормативної лексики.

Але чи існує таке слово взагалі? Жодної інформації я не знайшла.

0

2 Answers 2

11

Скоріш за все це просто вияв чиєїсь творчості на лані ненормативної лексики. Якщо ввести в пошуковій системі слово "нахіба" більшість посилань вказують на статті, в якому це слово вжито з негативним забарвленням. Одне джерело також вказує синонім "навіщо". Оскільки його немає в українських словниках, на мою думку, краще утриматись від вживання цього слова.

upd. Словник сленгу і ненормативної лексики вказує значення «нахіба» як «чому? з якої причини?».

1
  • тепер пошук цього слова одним із перших результатів спрямовує на цю сторінку
    – bv.
    Sep 6, 2022 at 9:19
0

Вважаю, що це евфемізм. Застосується, коли людина бажає грубо запитати або вигукнути ненормативну фразу "На х*я?!!"

2
  • Ласкаво просимо до сайту Ukrainian Language.SE! Наші критерії якості дещо відрізняються від того, що можна побачити на мовних форумах і блоґах. Необґрунтовані відповіді базуються лише на думці їхнього автора і тому викликають хвилю диспутів і заперечень. А якісні відповіді ґрунтуються на якісних джерелах: словниках, поважних сайтах тощо. Будь ласка, перегляньте сторінки tour, How to Answer а також «Якими мають бути гарні відповіді». Ви завжди можете виправити відповідь, зробивши її більш аргументованою. Для цього натисніть edit. Jan 4, 2021 at 17:29
  • Окрім того, цей допис не дає додаткової інформації порівняно з наявною відповіддю на це запитання. Jan 4, 2021 at 17:31

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.