У СУМі-20 подають такі визначення:
ЗАУВА́ГА, рідше ЗАВВА́ГА, и, ж. Те саме, що заува́ження. Нарешті, кілька завваг з приводу словотвору (В. Русанівський);
– Товаришу Шторе, ви запізнились на двадцять хвилин. Роблю вам заввагу (В. Винниченко)
ЗАУВА́ЖЕННЯ, я, с.1. Коротко висловлене судження, міркування з приводу чого-небудь.
Огей і Орест тупцяли довгим коридором.., перекидаючись зауваженнями про плакати, які висіли на стінах (Олесь Досвітній)
// перев. мн.Судження наукового, публіцистичного і т. ін. характеру про який-небудь твір.
Комітет в справах мистецтв дав мій переклад на рецензію якомусь N. Цей “рецензент” написав зауважень на цілих шістдесят, а то й більше, сторінок (Остап Вишня).
- Докір, закид, указівка на помилку в поведінці.
В довірливих розмовах Світлана завжди критикувала інших. Якогось разу Тарас це помітив і зробив їй зауваження (Ю. Покальчук)
// Міра стягнення, покарання за який-небудь учинок.
До школи він, звичайно, запізнився .. Але вчитель географії був суворіший за вчителя історії, він .. записав йому зауваження (О. Іваненко)
На офіційному сайті Української мови пишуть, що:
Синонiм до слова ЗАУВАЖЕННЯ: заувага, репліка, сил. докір, закид, вказівка; (суворе) догана.
У Словнику синонімів української мови читаємо:
примітка (додаток, пояснення до якогось твору / тексту, перев. коротке), коментар, зауваження, заувага; ремарка (перев. у драматичному творі).
Виходячи з вищенаведених словників, заувага і зауваження — це синоніми, єдина відмінність у самому “відтінку” (про що йдеться у статті, яку Ви згадуєте): зауваження — це подія, заувага — наслідок події, що є коротко висловлене чи записане судження з приводу чого-небудь. Таким чином їх можна замінювати одне одним. Наприклад: "я врахую Ваше зауваження" і "я врахую Вашу заувагу".