Хоча багато джерел стверджують, що псевдоніми не можна скорочувати (зокрема посібник М. Лісового «Культура професійного мовлення», зазначений у іншій відповіді і деякі шкількі підручники), але, мені здається, ситуація не зовсім однозначна.
Ми бачимо в «Google Книгах», що псевдонім Лесі Українки скорочували до «Л. Українка» ще за її життя і періодично скорочували протягом усього часу донині. Невже це все помилки? А що робити, якщо невідомо, чи це псевдонім, чи ні? Коли хтось опублікував свою роботу з підписом Дмитро Петренко — і невідомо, чи це справжнє ім'я, чи ні, адже псевдоніми іноді для того й створюють, щоб сховати справджє ім'я. А що робити, коли автори самі підписують свій твір ініціалами, але несправжніми, наприклад, М. Уманець і А. Спілка?
По-моєму, сам факт того, що хтось обирає собі псевдонім, подібний до звичайного людського імені (Леся, Остап тощо), вже автоматично призводить до того, що його в певних випадках можна скорочувати (наприклад, не знаючи, псевдонім це чи ні). Тому, по-моєму, все значно складніше, і чи скорочувати псевдонім, визначається багатьма факторами, зокрема: тим, наскільки загальновідомо, що це псевдонім, тим, як сам носій ставиться до скорочення свого псевдоніму, тим, наскільки псевдонім схожий на звичне ім'я — тим, як історично склалося щодо конкретного псевдоніму.
Здається, не скорочувати псевдоніми насправді є більш схожим на стилістичну рекомендацію, аніж на суворе правило — але я ніяк не можу це довести.